28.02.2020. PREZENTIRAN UTJECAJ SUŠNOG RAZDOBLJA I EKSTREMNIH PADALINA NA VODOOPSKRBU I KVALITETU VODE

MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite, Služba civilne zaštite Požega i Stožer civilne zaštite Požeško slavonske županije organizirali su u Županijskoj vijećnici u Požegi 28.02.2020. godine radnu sjednicu Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije i Okrugli stol s temom “Klimatske promijene i promijene u režimu oborina te njihov utjecaj na građane u Požeško Slavonskoj županiji“.

Tema je bila upoznavanje odgovornih institucija i članova Stožera civilne zaštite Požeško slavonske županije s aktualnom situacijom o klimatskim promjenama, te njihov utjecaj na svakodnevni život građana i gospodarstvo u Požeško-slavonskoj županiji, gdje su prisustvovali predstavnici Voda Lipik d.o.o..

Predstavnici Voda Lipik d.o.o. su na Okruglom stolu pod temom “Opskrba pitkom vodom iz javnih vodovoda u sušnim razdobljima, te utjecaj klimatskih promjena i promjene režima oborina na zalihe vode u vodocrpilištima“ prezentirali problematiku utjecaja sušnog razdoblja i ekstremnih padalina na vodoopskrbu i kvalitetu vode za ljudsku potrošnju sa izvorišta Gornja Šumetlica za poslijednjih 11 godina.

Na okruglom stolu su uz Vode Lipik d.o.o. izlagali predstavnici Hrvatskih voda, Zavoda za prostorno uređenje Požeško-slavonske županije, Hrvatska poljoprivredna savjetodavna služba, Tekija d.o.o., Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Služba CZ Požega i HGSS Stanica Požega.

foto pszupanija.hr